Fibromyalgie: verstaat uw gezin dit?

Het is een slopende en slopende aandoening, maar fibromyalgie kan nog erger zijn als je familie je niet ondersteunt. Je kunt ze transformeren door ze beter te laten begrijpen waar je doorheen gaat.

Marie Suszynski

Fysiek beoordeeld door Niya Jones, MD, MPH

Fibromyalgie is meestal een levensveranderende ziekte. Maar wat gebeurt er wanneer uw familie u niet steunt? U hebt misschien het gevoel dat u niet om fibromyalgie-ondersteuning kunt vragen die u allebei nodig hebt.

Volgens Jacob Teitelbaum, MD, auteur van   From Fatigued to Fantastic    , gevestigd in Kona, Hawaii, hebben sommige mensen fibromyalgie behandeld alsof het geen echte ziekte was     en medisch directeur van Fibromyalgia en Fatigue Centers, Inc.

Maar het     is     een echte ziekte met zeer reële symptomen. Krijg steun van familieleden die gewoon niet zoveel begrijpen of ondersteunen als dat ze een goede communicator kunnen worden.

Pijn gerelateerd aan fibromyalgie: hoe u uw gezin kunt helpen begrijpen

Het is moeilijk voor iemand die niet aan chronische pijn lijdt om zich voor te stellen wat het betekent om met fibromyalgie te leven. Hier leest u hoe u een gesprek kunt voeren over wat u doormaakt.

Verdrijf uw twijfels.  Train uw gezin op fibromyalgie met informatie van betrouwbare experts en instellingen, zoals het National Institute of Arthritis en Musculoskeletal and Skin Diseases (volgens welke meer dan 5 miljoen mensen in de Verenigde Staten leven met het syndroom).

Leg uit dat de fibro als een lont is.  Vertel uw familieleden dat fibromyalgie is als een energiecrisis: u gebruikt meer energie dan uw lichaam kan produceren, zegt Dr. Teitelbaum. “Je hebt het punt bereikt waarop je een lont hebt opgeblazen”, voegt hij eraan toe.

Een andere manier om mensen te helpen de pijn van fibromyalgie te begrijpen is om te zeggen dat het lijkt op het dagelijks hebben van griep, waaronder het voelen van pijn, vermoeidheid en mist.

Vertel uw familieleden echter dat u alles doet wat u kunt om de pijn te overwinnen die gepaard gaat met fibromyalgie en u beter te voelen. Dit is wat Teitelbaum noemt Shine:    slaap    genoeg, neem een behandeling    hormonale  als dat nodig is, te behandelen     infecties     geleidelijk nemen van   de supplementen    voedingswaarde    en     maken     de ‘   oefening   mogelijk te maken. Door je familie te informeren over deze strategie, kun je beter begrijpen hoe je jezelf kunt helpen beter te worden.

Leg uit dat je naar je lichaam moet luisteren.  Een ongelukkig onderdeel van het leven met fibromyalgie is dat je vaak niet weet of je iets van tevoren kunt doen, zegt Teitelbaum. Het is gebruikelijk dat mensen tot het laatste moment wachten voordat ze weten of ze aan een activiteit kunnen deelnemen of dat ze hulp nodig hebben. Vertel uw familie dat dit deel uitmaakt van het leven van mensen met fibromyalgie, maar dat u alles zult doen wat u kunt op dagen dat u zich goed voelt.

Drie stappen om hulp te krijgen voor fibromyalgie

Wanneer u op het punt staat om hulp te vragen, moet u er rekening mee houden dat u drie dingen moet doen om de fibromyalgie-ondersteuning goed te laten werken:

Mensen met fibromyalgie moeten om hulp kunnen vragen.  U hebt hulp nodig, zoals elke andere zieke, dus aarzel niet om het te vragen. De beste manier om om hulp te vragen is om precies uit te leggen wat je nodig hebt, bijvoorbeeld iemand vragen om het eten klaar te maken voor het opladen duurt.

Gezinsleden moeten ja of nee kunnen antwoorden.  Zelfs als je hulp nodig hebt, moet je familie je kunnen helpen zonder moe te worden. “Familieleden en gezondheidswerkers moeten nee kunnen zeggen als ze niet willen helpen,” zei Teitelbaum. “Anders zullen ze verbranden.”

Mensen met fibromyalgie moeten een eerlijke reactie van hun geliefden kunnen accepteren.  Het accepteren van hulp kan een opluchting zijn en je moet het accepteren als familieleden dat willen. Maar het is ook belangrijk om het “nee” te accepteren van een familielid dat misschien overweldigd voelt.

Door deze stappen te volgen, kunt u nu en in de toekomst ondersteuning krijgen van uw vrienden en familie. Wanneer je de steun van je geliefden hebt, zal het gemakkelijker zijn om met fibromyalgie te leven.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *