De dochter zijn van een moeder met fibromyalgie

De dochter zijn van een moeder met fibromyalgie is moeilijk, het kan zeker een druk zetten op deze moeder-dochterrelatie omdat het soms meer als een relatie tussen jou en je moeder’s fibromyalgie voelt dan een relatie tussen jou en je moeder. Ik heb geleerd dat er goede en slechte dagen zijn.

De dagen dat ze meer steun, hulp, positievere woorden, liefde, etc. nodig heeft, en er zijn dagen dat ze ruimte nodig heeft omdat ze zich een beetje meer waardeloos voelt , een beetje meer emotioneel en een beetje meer gefrustreerd. Ik weet niets over iemand anders, maar ik was gezegend met een mooie geweldige moeder! Hij die een geweldig model is, iemand die veel kracht en doorzettingsvermogen toont. Ik heb veel van mijn moeder geleerd, maar ik wil dat ze weet dat hoewel fibromyalgie verschrikkelijk kan zijn, en soms het leven ondraaglijk kan maken, mama, ik hoop dat je weet dat ik van je hou de maan en terug en zal dat altijd zijn, wat er ook gebeurt.

De dochter zijn van een moeder met fibromyalgie heeft me doen beseffen en accepteren dat er dagen zullen zijn waarop mama me nodig zal hebben om naar de stad te gaan om te gaan winkelen omdat ik in de stad moet rondlopen, rondlopen de winkel, en het dragen van zware tassen kan haar echt moe en echt pijn doen.

Er zullen dagen zijn dat ze een extra knuffel nodig heeft. Er zullen dingen zijn die gemist worden, zoals koorconcerten of sportevenementen, want opstaan, je klaarmaken en een 2 uur zitten in een ongemakkelijke auditoriumstoel zal het morgen alleen maar erger maken.

Maar ik heb geleerd dat ik het niet erg vind als ze sommige van deze dingen mist, omdat ik weet dat ze altijd aan me denkt als ik ze doe, en ze is altijd enthousiast om over ze te horen wanneer ze Ik ga naar huis.

De dochter zijn van een moeder met fibromyalgie kan moeilijk zijn, omdat je je op sommige dagen zo hulpeloos voelt, wat een van de ergste dingen is! Je moeder zien lijden en vechten is moeilijk, en wetende dat ze meer wil doen dan haar lichaam fysiek toelaat, is zo moeilijk te zien.

Mam, ik hoop alleen dat je weet dat ik hier ben voor de goede en de slechte dagen. Ik ben er altijd als een solide basis voor jou. Een schouder om te huilen, op de niet zo goede dagen, een persoon om oncontroleerbaar te lachen met de goede extra dagen, een persoon om terug te geven aan de meest frustrerende dagen, en ik ben ook hier om te proberen een glimlach op je gezicht te toveren elke dag. Want ook al ben ik de dochter van een moeder met fibromyalgie, ik ben ook de dochter van een verdomd goede moeder!

“Ik hou van je tot waanzin!”

Liefde, jouw “punkin”

door  Haley Puddicombe

Een dankbrief van een moeder met fibromyalgie aan haar dochters

Het leven is zeker moeilijk geweest, omdat deze toestand zijn lelijke kop heeft verhoogd. Mijn leven is op zijn kop gezet en dingen zullen nooit meer hetzelfde zijn. Maar dat geldt niet alleen voor mij, het geldt ook voor jou. Ik besef het en ik probeer te begrijpen dat mijn leven zoals ik het heb gekend nooit meer hetzelfde zal zijn. Maar ik leer ook dat het leven, zoals je weet, ook is veranderd. Ik weet niet wanneer dingen begonnen te veranderen, maar als ik terugkijk op meisjes die klein zijn, herinner ik me een hoop leuke momenten, veel gelach en heel veel avonturen.

Naarmate we ouder werden, slaagden we er nog steeds in om ongelofelijk veel plezier en veel gelach te hebben. Maar de afgelopen jaren zijn dingen veranderd. Ik heb nooit nee gezegd tegen wat we vandaag te wachten hadden. Winkelen, familie-uitstapjes, kamperen, alles wat we als gezin wilden doen. Mijn leven begon te vertragen, mijn fysieke welzijn was verre van wat het eens was. Ik heb nu geleerd dat ik de ziekte fibromyalgie heb.

Dingen zullen gewoon niet hetzelfde zijn. Jullie meiden hebben me zien veranderen en afremmen. Ik ben niet langer in staat om de dingen te doen die ik vroeger deed, en ik zal niet in staat zijn om dingen met je te doen zoals eerder. Weinig gezinnen begrijpen wat fibromyalgie is of hoe het een familie beïnvloedt. Maar sinds de eerste dag, sinds ik heb geleerd dat het niet goed met me gaat, heb je vooruitgang geboekt, heb je geleerd dat de dingen anders zouden gaan worden, je hebt het nooit in twijfel getrokken, je hebt gewoon gevolgd. Je hebt deze nieuwe realiteit waarmee je te maken hebt nooit in twijfel getrokken.

Jullie meisjes hebben geleerd dat de dingen die ik vroeger deed, ik niet meer kan doen. Je hebt geleerd dat ik me op sommige dagen verder duw dan ik zou moeten. En het grootste wat je leerde was hoe meer mama je vroeger had. Dat is belangrijk voor een 17-jarige en een 13-jarige, maar niemand van jullie vroeg zich af wat er aan de hand was, waarom het gebeurde, of hoe het jou zou beïnvloeden. Jullie meisjes moesten zich nu aanpassen aan een nieuw normaal, zoals ik moest, en toch heb je nooit een beat gemist.

Je hebt geleerd te weten wanneer ik extra hulp nodig heb, wanneer ik je nodig heb om voor me te winkelen of wanneer ik alleen tijd nodig heb. Je hebt geleerd om mijn gezicht te lezen en te weten wanneer dingen niet goed gaan en je dingen lijkt te weten die me zouden kunnen helpen. Sinds ik met deze aandoening geconfronteerd ben, heb je ook geleerd dat mijn gemoedstoestanden soms onvoorspelbaar waren, de ene minuut gelukkig, de andere gek en kort daarna in tranen. Je moet op de harde manier geleerd hebben dat elke stemming onvoorspelbaar is.

Maar je rijdt ermee en stelt het niet in vraag. Ik ging altijd naar school en naar buitenschoolse activiteiten, maar nu, als het een slechte dag is, begrijp je dat naar activiteiten gaan meer pijn kan veroorzaken en de volgende dag ongemakkelijker wordt en je meer bent zo uitgebreid. Jullie meisjes, je lijkt altijd te weten wanneer moeder iets meer liefde en een beetje meer aandacht nodig heeft.

Knuffels en kussen, “gunsten”, winkelen, klusjes en alle dagelijkse dingen waarvoor ik hulp nodig heb, je weet wanneer het nodig is. Aangezien deze nieuwe realiteit ons leven is geworden, heb je nooit de hoop voor mij of voor mij opgegeven. Het is iets waar geen enkel kind van jouw leeftijd mee zou moeten omgaan, maar het lukt je met gratie en kracht. Je hebt nooit afgeschreven wie ik nu ben of voel me minder als een moeder.

Kleine gebaren zoals knuffels en kusjes, bloemen, hulp rond het huis, of me op de bank sturen als je weet dat ik veel heb gedaan, het betekent meer dan je ooit zult weten. Ik ben op veel manieren een geluksmoeder. Belangrijker nog, ik ben de trotse moeder van twee ongelooflijke meisjes die ik zo graag op de maan en terug zie. Mijn “punkin” en mijn “boe” … Ik hou meer van je dan je ooit zult weten!

Lees ook Gerelateerd artikel:  Brief van Dylan, 10 jaar oud “Mijn moeder lijdt aan fibromyalgie”

De dochter van een slachtoffer van fibromyalgie plaatste een gedicht op onze Facebook-pagina dat ons raakte en veel van die in onze online community. We hopen dat je net zo geïnspireerd zult zijn als wij.

“Fibromyalgie”  Alles dat al in een oogwenk is veranderd, Waarom mijn moeder, alleen waarom. Het is een ongeneeslijke ziekte die niet weg zal gaan, dag in, dag uit mee leven in ons huis. Een ziekte veroorzaakt door hyperactieve zenuwen, die destructie veroorzaakt als het dient.

Er gaat geen dag voorbij zonder pijn. Leven met fibromyalgie stelt alle andere prioriteiten op de achtergrond. Sommige dagen zullen we zien of naar het winkelcentrum gaan, maar op andere dagen blijven we thuis en rijden we de bal. Op een dag zal ze geen pijn in haar hoofd hebben, de volgende dag in ondraaglijke pijn in bed.

Dag na dag, nacht na nacht, samen zoals degene waar we mee vechten.Tegen fibromyalgie is de score altijd nul, mijn moeder, mijn moeder is mijn held.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *