FIBROMYALGIE is thans van oordeel AS DISORDER centrale zenuwstelsel van hele leven, PLEASE, informatie te delen.

Fibromyalgie is de tweede meest voorkomende reumatische ziekte en artrose achter,
hoewel nog steeds op grote schaal verkeerd begrepen, het wordt nu beschouwd als een aandoening van het zenuwstelsel centrum in het leven, die verantwoordelijk is voor de pijn versterkt kruising het lichaam van degenen die lijden.

Daniel Clauw, MD, professor in de anesthesiologie aan de Universiteit van Michigan, analyseerde de neurologische basis van fibromyalgie in een plenaire adres vandaag op de jaarlijkse wetenschappelijke bijeenkomst van de American Pain Society.

“Fibromyalgie kan zowel als een afzonderlijke ziekte worden beschouwd en ook als een gemeenschappelijk laatste pad van de pijn van centralisatie en chronificatie.

De meeste mensen met deze ziekte hebben hun hele leven lang last van chronische pijnklachten, “zei Clauw. “De aandoening kan moeilijk te diagnosticeren zijn als je de klassieke symptomen niet kent, omdat er geen enkele oorzaak is en er geen uiterlijke tekenen zijn.”

Clauw legde uit dat de pijn van fibromyalgie meer afkomstig is van de hersenen en het ruggenmerg dan van delen van het lichaam waar iemand perifere pijn kan ervaren.

Aangenomen wordt dat de aandoening gepaard gaat met veranderingen in de manier waarop de hersenen pijn en andere sensorische informatie verwerken.

Hij zei dat artsen moeten vermoeden dat patiënten met multifocale fibromyalgie (voornamelijk musculoskeletaal) pijn hebben die niet volledig wordt verklaard door een blessure of ontsteking.

“Omdat pijnwegen in het hele lichaam worden versterkt bij fibromyalgiepatiënten, kan pijn overal voorkomen,

Chronische hoofdpijn, viscerale pijn en sensorische hyperreactie komen vaak voor bij mensen met deze pijnlijke ziekte, “zei Clauw.
“Dit betekent niet dat perifere nociceptieve toediening niet bijdraagt ​​aan de pijn van patiënten met fibromyalgie,

maar ik voel meer pijn dan normaal zou worden verwacht van de mate van invoerapparaten.

Mensen met fibromyalgie en andere pijnlijke aandoeningen die worden gekenmerkt door sensibilisatie zullen pijn ervaren omdat degenen die deze aandoening niet hebben, worden beïnvloed, “zei Clauw.

Vanwege de oorsprong van de pijn in het centrale zenuwstelsel van fibromyalgie,
zei Clauw dat behandelingen met opioïden of andere narcotische analgetica meestal niet effectief zijn omdat ze de activiteit van neurotransmitters in de hersenen niet verminderen.

“Deze medicijnen zijn niet effectief gebleken bij patiënten met fibromyalgie
en er zijn aanwijzingen dat opioïden zelfs fibromyalgie en andere gecentraliseerde pijnvoorwaarden kunnen verergeren,” zei hij.

Clauw adviseert artsen om farmacologische behandelingen te integreren, zoals gabapentinoids, tricyclische en selectieve serotonineheropnameremmers,
met niet-farmacologische benaderingen zoals cognitieve gedragstherapie, lichaamsbeweging en stressvermindering.

“Soms overtreft de omvang van de respons op het behandelen van eenvoudige, goedkope niet-medicamenteuze therapieën die van geneesmiddelen”, zei Clauw. “Het grootste voordeel is de functie,

dit zou het hoofddoel moeten zijn van de behandeling voor elke verbetering van de conditie van chronische pijn. De meerderheid van de patiënten met fibromyalgie kan een verbetering van hun symptomen zien en een normaal leven leiden met geschikte medicijnen en intensief gebruik van niet-medicamenteuze therapieën. “

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *