Ik ben een fibromyalgie-arts. Dit is wat ik wil dat mensen begrijpen

Fibromyalgie, een veelal verkeerd begrepen ziekte, verwart en frustreert zowel patiënten als artsen. Ik weet het omdat ik het aan beide kanten zag – zowel als een dokter en een vrouw met de ziekte zelf.

Deze veel voorkomende chronische ziekte wordt gekenmerkt door wijdverspreide spierpijn, vermoeidheid en hersensmisselijkheid. Naar schatting 5 miljoen Amerikanen lijden momenteel aan de stoornis en bijna 90 procent van de gediagnosticeerde vrouwen zijn.

Toch is er nog steeds veel verwarring over de ziekte en hoe deze wordt behandeld. Hier zijn vijf waarheden over fibromyalgie die zelfs door de meeste artsen niet bekend zijn:

1. Fibromyalgie is reëel en kan worden behandeld, maar het vereist een holistische benadering.

Het onderzoek naar fibromyalgie is achtergebleven bij andere ziektes, aangetast door controverses en een eeuw van discussies over de vraag of het een ‘echte’ ziekte is.

Dit veranderde in 2002, toen een baanbrekend onderzoek abnormaliteiten liet zien in de manier waarop het brein pijn bij fibromyalgie behandelt. Deze hersenafbeeldingsstudies gaven objectieve gegevens om te bewijzen dat fibromyalgie “echt” was en zorgden voor een decennium van intensief onderzoek, wat resulteerde in drie door de FDA goedgekeurde geneesmiddelen die pijnlijke pijnsignalen uitzenden.
Maar deze medicijnen behandelen de vaak meer slopende symptomen van vermoeidheid en vaag denken niet, genaamd “fibrofog”. Om dit te doen, moeten artsen en patiënten goed geïnformeerd zijn over verschillende behandelingsopties, met name holistische benaderingen zoals dieetaanpassing om ontstekingen te verminderen of supplementen toe te voegen om de productie van cellulaire energie te stimuleren.

2. Het is niet langer een compleet mysterie.

Ik hoor vaak dat de mythe heeft herhaald dat “we niet weten wat de oorzaak is van fibromyalgie”. Recente onderzoeken van artsen onthullen dat de meeste artsen nog steeds niet weten hoe ze hun patiënten met fibromyalgie kunnen helpen, ondanks het bestaan ​​van zeer effectieve behandelingen. Fibromyalgie wordt vaak beschreven in medische tijdschriften als ‘perplex’, ‘mysterious’ en ‘confused’.

Tv-advertenties met fibromyalgie zijn een voorwaarde voor overactieve pijn. Zenuwen vertellen niet het hele verhaal. Sterker nog, pijnbestrijding is slechts het topje van de ijsberg. Een veel grotere factor is een reactie op stress (of gevaar) die is gedoofd en voortdurend “rood alarm” is, wat resulteert in een kettingreactie die vermoeidheid, hersenklachten en spierpijn veroorzaakt.

De enige manier om al deze symptomen blijvend te verbeteren, is om systematisch de negatieve effecten op het lichaam van een chronische hyperactieve stressreactie aan te pakken. Een chronisch geactiveerde stressreactie leidt tot chaos door diepe slaap te voorkomen en spieren gespannen te houden, waardoor pijn en gevoeligheid ontstaan; belemmeren de spijsvertering en energieproductie; en elimineer de hormonen. Het resulteert ook dat de zenuwen gevoelig voor pijn het volume van hun signalen verhogen.

3. Fibromyalgie is voornamelijk een slaapstoornis.

Helaas weten veel artsen, zelfs slaapspecialisten, niet de slaapproblemen die gepaard gaan met fibromyalgie. Maar fibromyalgie is in veel opzichten een slaapstoornis, een toestand van chronische en diepe slaapgebrek. Studies hebben herhaaldelijk aangetoond dat patiënten lijden aan een inadequate diepe slaap die vaak wordt onderbroken door “wakker” hersengolven. Deze diepe slaap hongersnood draagt ​​bij aan de vermoeidheid, spierpijn en wazig denken kenmerk van de ziekte.
Slaap behandelen is de sleutel tot het behandelen van fibromyalgie, en dit is waar ik de meeste manieren zie om pijn, vermoeidheid en hersenmist te verminderen. Hoewel de slaap altijd moet worden verbeterd voordat andere behandelingen werken, is het van essentieel belang om dit probleem met uw zorgverzekeraar aan te pakken om verborgen slaapproblemen, zoals obstructieve slaapapneu, te behandelen en vervolgens medicatie toe te voegen. en supplementen om de normale diepe slaap te herstellen.

4. De meeste artsen weten niet veel over fibromyalgie, en het is niet hun schuld.

Fibromyalgie is een weesziekte die door geen enkele specialiteit wordt opgeëist en in plaats daarvan onhandig overlapt op het gebied van reumatologie, neurologie, slaap en pijnmedicijnen. De meerderheid van de zorg betreft ondergedoken huisartsen die geen tijd hebben om in de zee van medische publicaties nieuwe behandelingsideeën te kiezen. Grote medische tijdschriften verwaarlozen fibromyalgie. Sinds 1987 is er slechts één studie over fibromyalgie gepubliceerd in het New England Journal of Medicine, de meest gepubliceerde medische publicatie ter wereld.

Aangezien de drukke primaire zorgverlener niet de tijd heeft om actief op zoek te gaan naar nieuwe behandelingen voor fibromyalgie, moet het onderzoek op een andere manier onder de aandacht worden gebracht, namelijk door hun patiënten. Dus, in mijn nieuwe boek, The FibroManual, heb ik een gids voor zorgverleners opgenomen met door onderzoek ondersteund medisch advies voor patiënten om de aandacht van hun arts te trekken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *